MENU

Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer of een pandemietje bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

 

Autoshow of toertocht aanmelden? Stuur ons een bericht en we plaatsen het.

20
jun

Nationale oldtimer dag Lelystad

Zondag 20 juni 2021
Bataviahaven, Lelystad, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag lelystad 2017

Mobiel erfgoed schetst een indrukwekkend beeld van vaderlandse ondernemingsgeest. Het is onlosmakelijk verbonden met ons land, haar geschiedenis en de Nederlandse identiteit. Nederland ontwikkelde zich in ruim een eeuw tot belangrijke schakel op het gebied van vervoer en mobiliteit. Of het nu ging om de productie van rijwielen, koetsen, motoren, vliegtuigontwerpen, schepen en automobielen, Nederland sprak en spreekt haar woordje mee. Namen als Spyker, Eijsink, Fokker, Kromhout, Fongers, DAF en Donkervoort spelen als onderdeel van ‘Dutch Design’ een belangrijke en innovatieve rol.

De autogeschiedenis heeft met de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag in Lelystad een eendaagse rijdende museale invulling. Een dag waarbij automobielen uit vervlogen tijden zich laten zien, horen en ruiken. Een terugblik op de ‘techniek van toen’ en op de uiteenlopende ontwerpen van limousines, sedans, cabriolets, sportcars en open tourers. Een collectie van automobielen met een verhaal. De aantoonbare historie van een niet meer bestaand merk, de nostalgie rond de persoon die de auto als eerste aankocht, de geschiedenis van de auto tijdens markante gebeurtenissen en de kunst van de, soms beroemde, radiatorbeelden (mascottes). De Nationale Oldtimerdag in Lelystad biedt eigenaren, collectioneurs, verkopers en bezoekers een mogelijkheid om dat verleden en de ondernemingsgeest op dat terrein te tonen. Een dag om mee te beleven en om van te genieten.


26
jun

Oldtimerdag Oostwold

Zaterdag 26 juni 2021
Boomgaard 1, oostwoldBekijk op kaart »

blank

De terrassen zijn weer open. Langzaam aan wordt het weer beter en zullen de Corona cijfers dalen. Hierom lijkt het de Gaveborg leuk om een klein evenement te organiseren met oldtimers.

De Gaveborg stippelt een mooie route uit in de omgeving Groningen. Daarnaast is het de bedoeling dat de oldtimers samenkomen op de parkeerplaats van de Gaveborg. Hier kunnen de bezoekers de oldtimers bewonderen. De bezoekers vormen ook de publiekjury en zullen ook de mooiste oldtimer uitkiezen. Op het terrein zal ook de gelegenheid zijn om een hapje en een drankje te kunnen kopen. Om dit evenement te kunnen realiseren zijn wij nog op zoek naar mooie oldtimers.

Kent u of bent u iemand met een mooie oldtimer en lijkt dit evenement u iets. Meld u zich dan vooral aan. Lijkt het u leuk om als bezoeker langs te komen bent u ook van harte welkom op 26 juni vanaf 13:00. De bar van de Gaveborg is open, waar u lekkere versnaperingen kunt kopen. Het belooft een gezellige en ouderwetse dag te worden met live muziek en mooie auto’s. We hopen jullie terug te zien op deze dag! In de bijlage (algemene informatie) staat informatie voor deelnemers met een oldtimer.


24
jun

Interclassics Maastricht 2021

Donderdag 24 juni 2021 t/m zondag 27 juni 2021
mecc maastrichtBekijk op kaart »
blank

InterClassics Maastricht staat in juni 2021 in het teken van ‘Dutch Grand Prix Classics’. De laatste officiële autorace in de F1 op Circuit Zandvoort werd verreden op 25 augustus 1985. 2020 had hét jaar moeten worden van de Nederlandse Grand Prix, waar de gehele Formule 1-wereld naar uitkeek, maar dat liep dus even anders. Gelukkig is er 2021.


8
jul

Goodwood Festival of Speed 2021

Donderdag 8 juli 2021 t/m zondag 11 juli 2021
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2020, je krijgt er geen spijt van!

Full Throttle - The Endless Pursuit of Power, The Goodwood Festival of Speed

16
jul

Auto Royale 2021 Waddesdon Manor in Buckinghamshire

Vrijdag 16 juli 2021 t/m zondag 18 juli 2021
Waddesdon Manor, BuckinghamshireBekijk op kaart »
Auto Royale Waddesdon 2021

Auto Royale is een nieuw opwindend high-end auto-evenement. In een van de mooiste landhuizen van het Verenigd Koninkrijk, Waddesdon Manor in Buckinghamshire, het voormalige huis van zowel de familie Rothschild als de beroemde Louis Vuitton Classic, wordt een dynamisch nieuw evenement georganiseerd waarin moderne Britse cultuur samenkomt met automobielen van wereldklasse.

Dit luxueuze en toch toegankelijke evenement belooft niet alleen enkele van ‘s werelds meest begeerlijk en belangrijke carrosserie-auto’s te exposeren, maar belooft zijn gasten ook een feest van lekker eten, opwindend amusement en boeiende detailhandel te bieden.

De inaugurele 2021 Auto Royale is een echte, multi-categorie, Concours d’Elegance met een mix van traditionele en feestlessen die nauwkeurig zullen worden beoordeeld en overwogen door een panel van internationale juryleden volgens de strikte richtlijnen van de International Chief Judges Advisory Group (ICJAG).

In het eerste jaar biedt Auto Royale een aantal mooie ‘Celebration Classes’, waaronder:
– Carrozzerie Scaglietti
– Drogo / Carrozzeria-sportwagens
– 110e verjaardag van Juan Manuel Fangio
– 120e verjaardag van Sir William Lyons (met de 70e verjaardag van de C-Type)


6
aug

Classic Days Schloss Dyck 2020

Vrijdag 6 augustus 2021 t/m zondag 8 augustus 2021
Schloss DyckBekijk op kaart »
classic days schloss dyck 2019

De 17e Classic Days staan op het programma voor 2020!
Van 6 t/m 8 augustus 2021 wordt de 17e Classic Days Schloss Dyck de start van het autotuinfeest en het klassieke en motorfestival. Een blik op de overzichtskaart en het programma geeft u een goed idee van de inhoud en variëteit die u in augustus kunt verwachten. Drie dagen vol van kleurrijk auto- en motorcandy op Schloss Dyck.

De Classic Days zullen ook in 2021 bol staan van gevarieerde onderdelen: speciale runs op het circuit, juwelen op het Concours in het park en nog eens 10 evenemententerreinen een flinke aantal bezoekers gaan trekken die samen kunnen genieten van alles wat dit festival te bieden heeft.


15
aug

20ste Internationale Oldtimer Meeting in Wervik

Zondag 15 augustus 2021
wervik, belgiëBekijk op kaart »
blank

Na een jaar van uitstel door het Corona-virus organiseren op zondag 15 augustus 2021 de Wervikse Oldtimer Liefhebbers terug hun Internationale Oldtimer Meeting van Wervik : het grootste gratis statisch oldtimertreffen van België en Noord-Frankrijk. Ruim 1000 oldtimers en meer dan 80 stands met wisselstukken en oldtimer-curiosa zullen opnieuw present tekenen : vele antieke wagens, sportbolides, oude vrachtwagens, legervoertuigen, oude moto’s en bromfietsen, vintage voertuigen, …

De Internationale Oldtimermeeting 2021 in Wervik, dat is:

 • ruim 1000 oldtimers : alle modellen van alle merken (30 jaar of ouder)
 • meer dan 70 stands met wisselstukken, boeken, reclame-materiaal, …
 • meer dan 10.000 bezoekers uit 5 verschillende landen
 • een gezellige bonte boel : alles kriskras door elkaar
 • gratis inkom voor iedere bezoeker
 • gratis deelname met oldtimer (van 1988 of vroeger)
 • genummerde en toegewezen standplaatsen voor handelaars en particulieren die met een verkoopsstand komen
 • hét trefpunt voor iedere oldtimerfreak!
 • dé plaats om te kopen, of te verkopen
 • een komen en gaan van oldtimers, de hele dag lang
 • een gezellig oldtimer-dorp met eet- en drankstandjes

20
aug

Historic Grand Prix Zolder

Vrijdag 20 augustus 2021 t/m zondag 22 augustus 2021
circuit zolderBekijk op kaart »
Historic Grand Prix Zolder

De Historic Grand Prix maakt zijn terugkeer op Circuit Zolder op 20 augustus 2021. Een evenement voor jong en voor al ook oud omdat er ook iets minder jonge bolides te zien zijn! Scheurende motoren, blitse wagens en dit alles in een geweldige event sfeer!

De oude Formule 1-auto’s uit de jaren ’60 en ’70 brengen de bezoekers terug naar de F1-races die in Zolder verreden werden, terwijl het internationale kampioenschap voor sportwagens de glorietijden van Le Mans en Daytona laten herleven.

Er worden manches gereden van de Belcar Historic Cup, de Belcar Youngtimers en bovendien van de Duitse Tourenwagen Classics. Een dag genieten is gegarandeerd

Op zondag staat dé Concours d’élégance op het programma. Dit jaar in teken van 90 years Pininfarina! De paddock zal gevuld worden met pareltjes uit vervlogen tijden.


28
aug

Concours d’Elegance Soestdijk

Zaterdag 28 augustus 2021 t/m zondag 29 augustus 2021
paleis soesdijkBekijk op kaart »
concours d'elegance paleis soestdijk

De 2020 editie van het Concours d’Elégance gaat NIET door!

Voor de editie van 2021 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvinden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Nieuwe organisator

Classics at the Palace is de nieuwe organisator van het Concours d’Elégance in Soestdijk. Achter de nieuwe organisatie staan twee namen met een bewezen staat van dienst: autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. “Na 15 jaar slaan we nieuwe wegen in”, zegt Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace. “Per direct werk ik samen met Mick de Haas. Hij heeft ruime ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, Le Dakar, Sail Amsterdam en de Olympische Spelen. Ervaring die goed van pas komt bij de vernieuwde opzet van het concours.”

Vertrouwd en vernieuwend

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

Nieuwe data

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.


7
okt

Zoute Grand Prix 2021

Donderdag 7 oktober 2021 t/m zondag 10 oktober 2021
knokke-heistBekijk op kaart »
Zoute Grand Prix

Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond Het Zoute, stoomt zich klaar voor de twaalfde editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit prestigieuze oldtimerevent kan ook nu weer rekenen op de steun van de lokale overheid en op de samenwerking met een aantal trouwe partners en merken.

De volgende editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren.

Van 7 tot 10 oktober 2021 wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw. Naast de mooie oltimers zullen onze autopartners hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.


19
nov

Interclassics Brussel

Vrijdag 19 november 2021 t/m zondag 21 november 2021
Brussels Expo, Belgiëplein, Brussel, BelgiëBekijk op kaart »
interclassics brussel 2015

De zesde editie van InterClassics Brussels, welke van 19 t/m 21 november 2021 plaatsvindt in Brussels Expo, zal in het teken staan van de 75ste verjaardag van Jacky Ickx. Deze ware racelegende heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd als zesvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, achtvoudige Grand Prix winnaar in de Formule 1, vijfvoudig winnaar in de 1000 km van Spa Francorchamps, winnaar van de 1983 editie van Paris Dakar en nog veel meer.

Naast de 75ste verjaardag van Jacky Ickx kijkt InterClassics Brussels ook terug naar de historie van het Britse autosportmerk Elva (“Elle va” – she goes). Bij het grote publiek misschien niet bekend, maar het in 1955 ontstane merk speelde een belangrijke rol in de geboorte van het automerk dat het hart van iedere autosportliefhebber harder doet kloppen, McLaren.


19
nov

InterClassics Brussel 2021

Vrijdag 19 november 2021 t/m zondag 21 november 2021
Brussels Expo, brusselBekijk op kaart »
blank

Van 19 tot en met 21 november 2021 staat de Europese hoofdstad Brussel wederom drie dagen in het teken van InterClassics Brussels. Met 43.000m² in de Paleizen 5, 6, 7 en 9 is InterClassics Brussels de grootste beurs van de Benelux.

“75 years Jacky Ickx” – a tribute to a racing legen is het hoofdthema van de 6de editie van InterClassics Brussels. Tijdens de beurs kijken we terug naar de racegeschiedenis van deze Belgische racelegende aan de hand van een aantal topstukken.

Naast het hoofdthema zal er aandacht besteed worden aan “75 years of Elva ; the birth of McLaren. Tijdens InterClassics Brussels wordt er een uitzonderlijke collectie van dit minder bekende maar bijzondere merk gepresenteerd.

Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden voor alles gerelateerd aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia en clubs.

De zesde editie van InterClassics Brussels belooft wederom een succes te worden.

blank


13
jan

Interclassics Maastricht 2022

Donderdag 13 januari 2022 t/m zondag 16 januari 2022
mecc maastrichtBekijk op kaart »
interclassics maastricht 2022

De 28ste editie van InterClassics Maastricht in MECC Maastricht is verplaatst naar januari 2022. Aanvankelijk stond de beurs, traditiegetrouw als eerste event van het seizoen, van 14 t/m 17 januari 2021 op de oldtimer evenementen kalender. Vanwege covid-19 is de beurs eerder verplaatst naar het laatste weekend van juni en nu uiteindelijk doorgeschoven naar 13 t/m 16 januari 2022.

Erik Panis, beursmanager InterClassics: “Onze gehele sector snakt naar perspectief en de mogelijkheid om elkaar weer ‘live’ te ontmoeten. Ondanks de positieve vooruitzichten hebben wij in nauw overleg met onze sponsoren, partners en deelnemers besloten dat juni nét iets te vroeg komt. Uiteraard hebben wij diverse opties onderzocht en zien wij in de evenementenbranche veel creatieve initiatieven ontstaan om op een veilige manier een event te organiseren. Maar één ding weten wij absoluut zeker, live ontmoeten op de beursvloer, elkaar de hand schudden, samen praten over die prachtige auto, het aanraken van de auto, een pilsje drinken, de geur van rubber, noem het maar op; dat is waarom wij een beurs als InterClassics Maastricht organiseren! Met de aanhoudende huidige coronamaatregelen kan deze interactie onvoldoende gerealiseerd worden en zal dit ten koste gaan van de kwaliteit van de beurs. Daarnaast komt de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, bezoekers en collega’s op de eerste plaats en kunnen wij deze niet voor 100% garanderen in juni. Al met al genoeg reden om de beurs te verplaatsen naar januari 2022.”

InterClassics Maastricht staat in januari 2022 in het teken van ‘Dutch Grand Prix Classics’. De laatste officiële autorace in de F1 op Circuit Zandvoort werd verreden op 25 augustus 1985. 2020 had hét jaar moeten worden van de Nederlandse Grand Prix, waar de gehele Formule 1-wereld naar uitkeek. De COVID-19 pandemie zorgde ervoor dat de F1-race op Nederlandse bodem dat jaar niet mogelijk was. Er is daarentegen goede hoop voor het jaar 2021 en 2022. Tijdens de beurs in januari kijken we terug naar de ‘Dutch Grand Prix Classics, the cars & the legends’ en wordt er in samenwerking met diverse musea en privé verzamelaars een unieke collectie van F1 wagens gepresenteerd uit de geschiedenis van Circuit Zandvoort.